Veelgestelde vragen - Dichter bij Jezelf Coaching in persoonlijke ontwikkeling

Veelgestelde vragen

Je gaat kleuren met de wasco’s om emoties toe te laten zodat je ze kan verwerken om ze daarna een plaats te kunnen geven. Bij klassieke gesprekstherapie ga je door alleen te praten de emotie uitvergroten maar ga je ze niet altijd verwerken. Door het praten te combineren met een creatieve handeling, ga je het onbewuste, bewust maken.

Dat maakt dat je zowel je linkerhersenhelft, het denken, als je rechter hersenhelft, het voelen gaat gebruiken.Daarnaast gebruik je ook de kleine hersenen die staan voor het handelen. ( het kleuren) Door al je hersenhelften in te schakelen gaat datgene wat in je onderbewuste zit naar boven komen. Datgene wat echt van belang is! Tijdens het kleuren lijkt het alsof je plots niet meer kan denken (met name overdenken).Dit is een voordeel voor mensen die teveel in hun hoofd zitten. Als je teveel in je hoofd zit kan je minder goed voelen. 

Doordat we in het dagelijkse leven al overprikkeld geraken door de grote hoeveelheid informatie die we binnen krijgen, krijgen je hersenen geen ruimte meer. Met stress als gevolg. Daardoor worden we sneller emotioneel waardoor we dingen gaan zeggen waar we achteraf spijt van krijgen.Door het kleuren word je rustig en komt er meer ruimte vrij in je hoofd.

Je neemt een groot blad papier, je neemt blindelings een kleur op een bepaald probleem waar je mee zit en gaat kleuren zodat datgene waarmee je zit naar boven komt.

Nee, kleuren in een kleurboek kan rustgevend zijn maar als je binnen de lijntjes kleurt is het moeilijker om je emoties volledig toe te laten. Bij Dichter bij Jezelf leer ik je juist om buiten de lijntjes te kleuren. Je leert als het ware meer ruimte in te nemen. Hoe meer ruimte je inneemt, hoe meer ruimte je ook durft innemen in het leven.

In de eerste plaats kan je bij mij terecht om de band met jezelf te verbeteren. Als je een beter contact wil met je partner, je kinderen je ouders, de collega’s op je werk. Als je van job wil veranderen maar je durft de stap niet zetten omdat je  wil blijven zitten in je gouden kooi uit angst dat je niks beter gaat vinden.

Als je opzoek wil gaan naar jezelf, nog dromen hebt en die wil waarmaken maar iets in jou houd je tegen om ze te realiseren of je hebt een partner die je niet steunt in datgene waar je naar verlangt waardoor je jezelf kleiner houdt dan je bent.

Als je het gevoel hebt dat je rondjes blijft draaien op vlak van carriére of relatie, steeds dezelfde vervelende situaties tegenkomt en je wil weten waar het vandaan komt. Als je in een relatie zit die al lang niet  meer goed voelt omdat het niet meer aansluit bij jouw verlangen en je wil de knoop doorhakken.

Als je al jaren aan het daten bent en je wil ontdekken waarom je telkens de “verkeerde” partner aantrekt. Als je moeite hebt met loslaten en je wil terug keuzes leren maken. Als je het gevoel hebt dat je geen stap vooruit komt. Als je wil weten wat die vervelende schoonmoeder je komt vertellen.

Als je wil heroriënteren met je bestaande job of je eigen bedrijf.Je wil een eigen zaak beginnen en je wil weten wat echt bij je past.Je hebt geen goed contact hebt met je moeder, vader of kinderen en je wil de band herstellen.Je zit met emoties die je geen plaats kan geven door een gebeurtenis die op je pad is gekomen.

Je zit met boosheid of verdriet en je weet er geen weg mee. Je wordt gepest op je werk en je weet met je gevoelens geen blijf. Je hebt een groot talent maar je durft er niet mee naar buiten komen omdat je je kleiner houdt dan je in werkelijkheid bent.

Je hebt een leidinggevende job en je wil de band met je collega’s verbeteren en je wil leren wat de conflicten je komen vertellen. Je hebt het gevoel dat je anders bent en nergens thuis hoort. Je voelt je eenzaam. Je wil iemand vinden om je leven mee te delen maar je zoektocht loopt steeds uit op een dood spoor. Je vind jezelf niet goed genoeg en je wil werken aan je eigenwaarde.

Je hebt moeite met ” nee” zeggen als het niet goed voelt. Je wil leren om beter bij jezelf te blijven. Je wil  meer veerkracht ontwikkelen en leren bij vallen en opstaan. Je wil faalangst of slaag-angst aanpakken.Je wil stress gericht aanpakken. Je zit met emotie waar je geen blijf mee weet. Je zit op een moeilijk punt in je leven en je wil je emoties aanpakken zodat je weer een nieuwe weg in kan slaan. Je wil je leven, je geluk terug in handen nemen.

Een gratis Scangesprek duur 30 min en hier ga ik kort luisteren naar jou verhaal om te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Hierbij geef ik ook tips die je mogelijk al wat richting kunnen geven. Het is een mogelijkheid voor jou om eens te voelen of er een klik is wat uiteindelijk ben ik nog een vreemde persoon voor jou.

Vervolgens kan je dan al dan niet de keuze maken om een proefsessie te boeken. Dit is wel betalend en kost 50€ voor anderhalf uur. Tijdens deze sessie ga je ervaren hoe een echte sessie verloopt, zodat je het eerst kan ervaren hoe het werkt met het kleuren en kan voelen hoe het voor jou werkt volgens het thema waarmee je zit. We bespreken daarbij ook de mogelijke trajecten die aansluiten bij jouw noden. Daarna kan je zelf nog beslissen of je een traject wil volgen of niet.

Ik doe geen losse sessies omdat ik graag heb dat je resultaat hebt en antwoorden vindt op de levensvragen waar je mee zit. De Trajecten ( 5 tot 12 sessies van 3 tot 8 maanden)  zijn er omdat ik van beide kanten 100% commitment verwacht. Afhankelijk van de dienst waarvan je gebruik maakt ga je een aantal stappen doorlopen die nodig zijn om een volledige transformatie te realiseren.

De proefsessie is dus een éénmalige losse sessie om te ervaren hoe de coaching werkt.

Ja, er wordt ook getekend tijdens de sessies om bepaalde situaties die in je leven staan in beeld te brengen zodat je de situatie van bovenaf gaat bekijken. Eigenlijk ga je een familie-opstelling op papier doen. je gaat jezelf en de ander tekenen en communiceren op papier. Dat is een erg helende methode.

Bij loopbaan begeleiding ga je creatief aan de slag om helder te krijgen welke richting je uit wil met je carrière.Bij Carrière-coaching ga heel je carrière onder de loep nemen en belemmerende patronen aanpakken via de Script-As-Methode. Je gaat kijken waar je vandaan komt, waar je nu staat en waar je nu staat. Welke normen en waarden je mee gekregen hebt vanuit de kindertijd. 

Vaak herhalen bepaalde patronen zich op alle aspecten van je leven. Zoals het gevoel niet gezien werd, niet gehoord, niet gesteund, niet begrepen en niet goed genoeg, nergens bijhoren,…vaak houden die ons nog steeds tegen om te doen waar we van dromen. Je gaat kleuren met de waskrijtjes om je emoties te leren toelaten zodat ze een plaats krijgen in je leven. Aan de hand van een stappenplan en oefeningen ga je het negatieve ompolen naar het positieve waardoor je anders gaat kijken naar jezelf, de ander en de manier waarop je in het leven staat zodat je terug voluit gaat leven. Doordat je door het hele proces gaat ga je ook talenten die ondergestopt zijn deblokkeren om jezelf vrij te maken  van beperkte overtuigingen.

Ja, er wordt ook getekend tijdens de sessies om bepaalde situaties die in je leven staan in beeld te brengen zodat je de situatie van bovenaf gaat bekijken.

Eigenlijk ga je een familie-opstelling op papier doen. De onozelste tekening is meer dan goed genoeg.

Tijdens de coaching-sessies, afhankelijk van het traject dat je kiest, ga je creatief aan de slag met  kleuren, tekenen ( Script-As-Methode), knippen, plakken, collages maken, kleien, muziek,… om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Bij de Script-As-Methode (SAM) ga je kleuren ( met wasco’s ) rond een bepaald thema waar je mee zit om emoties een plaats te geven en te verwerken.

Aan de hand van een 7-stappenplan en gerichte oefeningen ga je datgene waar je mee zit, een bepaald patroon dat zich telkens herhaalt in je leven, doorbreken zodat je inzicht krijgt en verandering plaatsvindt.

Je gaat als het ware het ” negatieve” ompolen naar het ” positieve”, zodat je probleem oplost en je dichter bij jezelf komt en de personen uit je omgeving. Je gaat dus de band met jezelf en de mensen rondom jou terug herstellen.

Je geeft jezelf een stukje eigenwaarde terug. Je gaat ontdekken dat de ander niet de schuld is van waarom jij je slecht voelt in een bepaalde situatie in je leven.

Je gaat leren dat elke persoon die op je pad komt, zowel positief als negatief, je iets komt vertellen over jezelf.

De ander is gewoon een boodschapper die je uitnodigt om opzoek te gaan naar jezelf.

Dus elke persoon waar je je aan ergert komt een stukje laten zien waar je je niet bewust van bent.

Uit elke gebeurtenis in je leven kan je iets leren waardoor groei mogelijk is.

Je kan eerst een gratis Scan-gesprek aanvragen van 30 min. Dat kan via Skype of telefonisch om te horen met welk thema je zit zodat ik kan inschatten in hoeverre ik je kan helpen met de mogelijkheden die ik aanbied en wat het beste bij je past.

Als je daarna nog verder interesse hebt kan je kiezen voor een proef-sessie van anderhalf uur ( 50,00€) zodat je eens kan ervaren wat het kleuren met je doet en of de methode je aanspreekt.

Daarna kan je beslissen of je al dan niet een traject wil starten.

Een traject bestaat, afhankelijk van wat je precies wil aanpakken, uit verschillende sessies.

Van 5 sessies voor loopbaanbegeleiding. 8- of 16 sessies. Ze lopen over een tijdspanne van 3, 4, 6 of 8 maanden. De prijzen variëren afhankelijk van het traject, tussen de 500€ t/m 2000€. Verpreide betaling is ook altijd mogelijk.

De uitsluitend creatieve trajecten (collages maken) zijn vaak in minder sessies waarbij je niet gebruikt maakt van de Script-As-Metdode. Dan gaat het meestal over een Herontdek je Talenten-traject ( Loopbaanbegeleiding).

Maar alles kan afgestemd worden op maat van jouw behoeften. Het kan dus indien gewenst op maat.

Bijvoorbeeld;

Als je niet gelukkig bent in je relatie en een moeilijke knoop wil doorhakken ga je natuurlijk niet over één nacht ijs, tenzij je er al lang uit bent dat je die keuze wil maken en enkel de laatste stap nog dient te zetten.

Als je wil heroriënteren met je bedrijf, een studiekeuze of van job wil veranderen ga je geen 12 sessies nodig hebben, tenzij je behoorlijk wat op je kerfstok hebt.

Na een proefsessie kan ik vlot inschatten wat er nodig is.

De prijs is afhankelijk van het traject en dat wordt besproken tijdens de proefsessie of tijdens een telefonisch gesprek indien het dringend is. Dat is omdat het vaak maatwerk is.

Vraag ook naar de alternatieve betaalmiddelen. Misschien ben je ondernemer en heb jij een talent waarmee je mij kan helpen zodat we iets overeen kunnen komen en je deels in geld en deels in een dienst kan betalen zodat we er beiden beter van worden. Mogelijk ga je in de toekomst ook in Lets, crypto( vb. bitcoin) kan betalen.

Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om een workshop of een workshop-reeks te volgen. Die starten vanaf 60€

Betalen kan contant de dag van de afspraak of via de Payconic-app.

met de Bankkaart vooraf via de website of per overschrijving.

Visa kan momenteel nog niet.

Je kan kiezen om in één keer te betalen of via gespreide betaling via de website.

Vraag ook naar de alternatieve betaalmiddelen. Misschien ben je ondernemer en heb jij een talent waarmee je mij kan helpen zodat we iets overeen kunnen komen en je deels in geld en deels in een dienst kan betalen zodat we er beiden beter van worden. Mogelijk ga je in de toekomst ook in Lets, crypto( vb. bitcoin) kan betalen.

Scroll naar boven

Gratis Scangesprek aanvragen

Jouw gegevens uit het contactformulier worden enkel gebruikt om je vraag te beantwoorden of om te voldoen aan je verzoek. Indien je het hokje hebt aangevinkt worden je gegevens gebruikt in het mailsysteem.

Meer informatie vind je in de privacyverklaring.