Talentontwikkeling/ loopbaanbegeleiding

Talentontwikkeling & Loopbaanbegeleiding


Loopbaanbegeleiding zonder Loopbaancheques

Ben jij toe aan een nieuwe richting in je leven of een carrière-switch?

Ben jij zowel fysiek als mentaal uitgeblust omdat je vastzit in een job die niet meer goed voelt? Of zit je in een gouden kooi waardoor je de stap niet durft zetten naar die echte verandering en voluit leven?

Misschien verlang jij er stiekem naar om een eigen business te starten en hou je jezelf tegen omdat je teveel luistert naar die vervelende stemmetjes in je hoofd die zeggen dat je nog niet goed genoeg bent, omdat je de lat voor jezelf te hoog legt waardoor je je droom blijft uitstellen? Of luister jij teveel naar de mensen uit je omgeving, die je er keer op keer van weerhouden om te doen wat je graag doet omdat je jezelf kleiner houdt dan dat je in werkelijkheid bent?

Loopbaanbegeleiding op een dieper niveau

Als je weet wie je bent, wat je talenten zijn, waar je vuur van aangaat dan wil je dat natuurlijk dolgraag vertalen naar je leven en je loopbaan. Bij Dichter bij Jezelf ga je met behulp van praktische en concrete tools de vertaalslag maken zodat het niet bij grootse dromen en plannen blijft maar dat je ze ook echt gaat realiseren. Nu al , in kleine stappen.

Creatieve loopbaanbegeleiding op een dieper niveau. We duiken graag dat laagje dieper om blijvende verandering teweeg te brengen.

Bij Dichter bij Jezelf gaan we samen op zoek naar je missie in het leven, die grote droom, je passie, je vuur, datgene waarvoor jij warm van wordt en gaat stralen vanuit wie je echt bent.

Loopbaanbegeleiding zonder loopbaancheques

Ik geloof niet in de klassieke loopbaanbegeleidng, geen “one size fits all oplossing” waarbij je vanuit je hoofd gaat zoeken welke je richting je uit wilt met je carrière. Met alle informatie die we dagelijks binnen krijgen zit je hoofd zo vol dat je het allemaal niet meer gefilterd krijgt.

Bij Dichter bij Jezelf ga je op een creatieve manier aan de slag met jezelf vanuit het voelen, om vanuit je onderbewuste helder te krijgen waar jij echt naar verlangt vanuit de kern van wie je bent. Daarom werk ik volledig op maat van wat jij nodig hebt en ga ik in op wat spontaan naar boven komt als je voor me zit. Je bepaalt zelf waar je aan wilt werken, zodat het traject helemaal aansluit bij jouw noden.

Omdat we leven in tijden van grote veranderingen werk ik bij Dichter bij Jezelf  bewust niet met loopbaancheques van de VDAB omdat we binnen de 6 jaar al nood hebben aan een carrière-switch, vaak zelf al na één jaar. En je hoeft niet te voldoen aan een hoop voorwaarden om in aanmerking te komen

Hoe gaan we te werk?

Tijdens de loopbaanbegeleiding ga je creatief aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en word je uitgedaagd om je unieke talenten in kaart te brengen zodat je je dromen nu al gaat realiseren, in kleine stappen.

Creatief aan de slag

Aan de hand van creatieve tools zoals schrijfoefeningen, het maken van vision boards, tekenen, kleuroefeningen van de Script-As-Methode ( SAM), knippen & plakken, kleien, symbolentaal, muziek,… breng ik je bij het voelen om een helder zicht te krijgen op je dromen en verlangens, vanuit de kern van wie je bent.

Kortom, je gaat expressie geven aan wat er in jou leeft en stappen zetten naar die grote verandering die je altijd uit de weg bent gegaan.

“ Ja maar , ik ben niet creatief! “

Ik hoor je al zeggen; “ Ja maar, ik ben helemaal niet creatief!”. Iedereen is creatief! Alleen zijn we het onderweg kwijtgeraakt of werden je talenten als kind niet gezien of kreeg je niet de mogelijkheid om ze te ontwikkelen omdat er geen geld was of omdat je omgeving je wilde duwen in een richting die niet voor jou bestemd was. Misschien was jij wel diegene die het anders zag en werd je daarvoor afgewezen.

Wat mag je verwachten?

 • je gaat verborgen talenten aan de oppervlakte brengen
 • je leert keuzes maken vanuit je intuïtie
 • De confrontatie aangaan met je innerlijke criticus en ombuigen naar een innerlijke leraar;
 • Leren van de signalen die op je pad komen, werken met toevalligheden
 • we gaan symbolentaal vertalen naar je persoonlijke situatie zodat je begrijpt hoe je je intuïtie kan inzetten als wegwijzer om betere keuzes te maken vanuit je hart.

Voor wie?

 • Je bent een eigenzinnige ondernemer, starter, werknemer of artiest die meer voldoening wil halen uit het leven, je wil een nieuwe wending geven aan je carrière, een droombedrijf neerzetten, heroriënteren met je bestaande business of het meer diepgang geven
 • Je wil je missie vinden met je droombedrijf. J
 • Je bent het beu om je aan te passen aan de normen van de maatschappij en/of die van je omgeving en je wil het anders doen;
 • je wil meer betekenis geven aan je eigen leven of anderen ertoe aanzetten om bij te dragen aan een duurzame samenleving;
 • je wil verdieping geven aan je talenten en/of meer groeien in persoonlijke ontwikkeling;
 • je bent op zoek naar een job die 100% voldoening geeft.
 • Je bent een multi-potential ? Diep vanbinnen voel je dat je hopen ambitie en ideeën hebt en maar je weet niet wat eerst te kiezen;
 • Je bent werkloos, je hebt veel gesolliciteerd en telkens te horen gekregen dat je te oud bent, je niet binnen het profiel past, ondanks alle moeite die je erin gestoken hebt;
 • Je heb alle mogelijkheden van de VDAB doorlopen, gebruik gemaakt van loopbaancheques en nog je richting niet gevonden omdat jou talenten gewoon niet aansluiten bij de standaard vacatures.