Richtlijnen Covid 19 - Dichter bij Jezelf Coaching in persoonlijke ontwikkeling
Richtlijnen Covid19

Richtlijnen COVID 19

Na een zoektocht in de aanwezige info en een heleboel telefoongesprekken met en mails naar officiële instanties (FOD volksgezondheid, FOD economie, crisiscentrum, corona-infolijn,…) heb ik nieuwe concrete informatie, specifiek toegepast op het vakgebied van psychotherapie.

Hoe zit het nu precies?

Volgens de info die wij ontvangen hebben mogen psychologen en psychotherapeuten hun beroep verderzetten zonder beperkingen en wordt er dus een uitzondering gemaakt op de algemeen geldende regels.

Je mag dus cliënten ontvangen in de praktijkruimte, met de nodige voorzorgsmaatregelen ( handen wassen bij het binnenkomen, anderhalve meter afstand), indien je bezorgd bent heb ik plexieglas voorzien. Daar het belangrijk is dat ik je emoties herken is een mondmasker niet noodzakelijk verplicht maar het mag wel indien je dat wenst als je je hierdoor veiliger voelt.

Je mag meerdere cliënten tegelijk ontvangen voor relatietherapie en groepstherapie. Wel blijft de aanbeveling om contact te vermijden en over te schakelen naar digitale vormen van begeleiding, indien mogelijk. Voor groepstherapie voorzie ik plaats voor maximum 3 persoenen zodat er voldoende afstand kan bewaard worden.

Wat met loopbaanbegeleiding?​

Volgens VDAB en de coronalijn kan je als loopbaanbegeleider ook je diensten in de praktijkkamer blijven aanbieden, maar enkel als het niet digitaal kan. Dit is niet altijd mogelijkomdat je tijdens de sessies op een creatieve manier aan de slag gaat. ( Kleuren, knippen &plakken, kleien,…maar ik voorzie voldoende afstand zodat je de nodige ruimte krijgt.

Zoektocht naar de gepaste info

Het was een hele zoektocht naar de toegepaste info. Dikwijls ontvingen we tegenstrijdige en onvolledige informatie en werden voortdurend van het kastje naar de muur gezonden. Excuses indien je in eerste instantie geen volledige info kreeg hierover. We blijven natuurlijk afhankelijk van de informatie die ons verstrekt wordt. Ik hoop je hiermee voeldoende ondersteund te hebben in deze chaotische tijden.

Nog bedenkingen? Bel de corona-lijn: 0800 14 689 / Update corona-maatregelen

Scroll naar boven

Gratis Scangesprek aanvragen

Jouw gegevens uit het contactformulier worden enkel gebruikt om je vraag te beantwoorden of om te voldoen aan je verzoek. Indien je het hokje hebt aangevinkt worden je gegevens gebruikt in het mailsysteem.

Meer informatie vind je in de privacyverklaring.