Recensie Art De Vivre - Dichter bij Jezelf Coaching in persoonlijke ontwikkeling
Over Vicky

Recensie Art De Vivre

Bewust geworden van wie ik ben, mijn talenten en beperkende overtuigingen

Tijdens het traject bij Dichter bij Jezelf ben ik veel bewuster geworden van de sterke kanten van mijn karakter, mijn talenten en mijn levensdoel en durf daar ook voor uit te komen. Vroeger dacht ik dat het niet goed was, dat ik geen waarde had en verstopte ik mijn talenten en sterke kanten, dat mocht niet gezien worden.  

Ik durf nu ook meer te zeggen wat ik echt wil en “neen” te zeggen op zaken en mensen die op me af komen en die niet goed aanvoelen. Dat was vroeger heel anders, toen voelde ik me vaak verplicht om mee te doen, te volgen, ook al voelde het niet goed aan. Nu maak ik gemakkelijker eigen keuzes. 

De weg gevonden naar wat ik wel wilde in mijn carrière

Ik heb verpleegkunde gestudeerd en dus leek het evident om daarin te gaan werken, een knelpuntberoep en werkzekerheid. Binnen het traject, kwam ik te weten dat dit helemaal niet bij me past, dat het me uit mijn krachten haalt en ik dus niet in de verpleegkunde moet gaan werken. Omdat je vaak een paar keren iets moet meemaken om echt overtuigd te zijn en het te geloven, heb ik in mijn laatste job, toch terug iets verpleegkundigs gedaan.  Ik was er niet gelukkig in en wist nu heel zeker dat verpleegkunde niets meer voor mij is. 

Ik ga nu volop voor mijn muziekcarrière, ik speel piano, in combinatie met de uitbouw van Herboriste in hoofdberoep. Het is geen evidente keuze maar wél de keuze waar mijn passies liggen. Dat is misschien ook wat ik geleerd heb: volg je passies en het komt allemaal goed. 

Inzicht op vlak van de relatie met mezelf, mijn partner, kinderen en familie

De relatie met mijn huidige partner, loopt stilaan op zijn einde. Ook dat kwam naar voren in de begeleiding bij DBJ, dat er teveel negatieve punten waren die me tegenhielden om mezelf te ontwikkelen , binnen de relatie. Soms gebeurt het niet direct, denk je toch maar te moeten verder proberen, maar uiteindelijk kan je iets niet in stand houden, dat niet goed aanvoelt en je van jezelf weghoudt.  Ook de kinderen begrijpen me heel goed nu, al is de weg die ik afleg niet eenvoudig. Er is een goede verstandhouding en openheid, nog meer dan vroeger. 

Terwijl wij vroeger als water en vuur waren, moeilijk konden communiceren, worden we nu, in deze moeilijk periode, toch samen gebracht

Met mijn familie, was er een moeilijke relatie met mijn broer en moeder. Door de scheiding waar ik nog steeds inzit, is dit voor hen ook niet eenvoudig. Toch helpt mijn broer me nu om de scheiding in orde te krijgen, hij heeft dit spontaan aangeboden. Terwijl wij vroeger als water en vuur waren, moeilijk konden communiceren, worden we nu, in deze moeilijk periode, toch samen gebracht. Daar ben ik heel erg dankbaar voor en ik geloof dat dat is omdat ik tijdens het traject bij DBJ daarrond gewerkt heb, om de blokkades op te heffen die er bestaan. Met mijn moeder is de relatie nog steeds niet evident maar ik kan er me zelf wel beter tegen wapenen, als ze te dicht probeert te komen of over mijn grenzen gaat. 

Mijn eigen leven terug in handen genomen

Op vlak van persoonlijke ontwikkeling voel ik dat ik sterker ben geworden,. Ik heb het nog steeds niet makkelijk en ben van nature gevoelig type maar ik kan al beter mijn grenzen aangeven en bewaken. Soms laat ik me nog verrassen en trap ik erin maar dan weet ik ook waar het vandaan komt en kan me sneller herpakken en ook beschermen tegen het ongewenste gedrag van anderen. Dit heb ik vooral gemerkt in de niet eenvoudige relatie met mijn vriend die heel dominant is en geen grenzen kent. Dat heeft me nu wel geleerd dat eigenliefde en eigenontwikkeling op de eerste plaats komen en niemand het recht heeft je uit je kracht te halen. 

Ik weet nu dat ik niet meer terug wil naar hoe het vroeger was

Ik ben ook heel dicht bij mezelf gekomen en daar ben ik heel blij om. Ik voel terug wat mijn waarden zijn, wat ik belangrijk vind in het leven en ook waar ik mijn energie in wil stoppen en nog belangrijker, waar ik geen energie meer in wil stoppen. Dat uit zich dan ook meteen in de mensen die ik nu aantrek en ook het werk dat ik ga uitbouwen, staat heel dicht bij wie ik ben.  Ook al blijft het dan niet eenvoudig om je weg te bewandelen, je weet dat je niet meer terug wil naar vroeger, waar het de anderen waren die bepaalden hoe je leefde en wat belangrijk voor je was. Nu heb je je eigen leven in handen en dat is avontuurlijk, uitdagend en het geeft je kracht. 

De grootste 3 voordelen van het traject:

  • Je ziet direct al effect, je voelt dat het werkt, ook al ben je nog niet aan het einde. 
  • Je hebt een zekere vrijheid, je bepaalt samen met Vicky de afspraken en ook hoe snel je wil gaan erin. 
  • Het voelt veilig, je volgt het traject op je eigen tempo. Je hebt het gevoel dat je jezelf mag zijn. Vicky breng je tot inzichten die je zelf al wel langer wist maar die je eerder niet voelde omdat je ze vergeten was of ondergestopt had.

Waar ik eerst over twijfelde

Ik dacht wel in het begin: zou dat echt werken, zo via kleuren op papier, problemen oplossen, is dat wel genoeg, gaat dat effect hebben? Sommigen rondom mij deden me ook twijfelen, vonden het maar iets zweverigs, onzeker. Het is heel goed uitgepakt! Door te kleuren, was ik steeds verwonderd hoe goed de kleur die je blindelings kiest, past bij de emoties en gedachten die er op dat moment spelen bij jou. Ik geloof echt in de magische kracht ervan en het geheel binnen het universum, dat je ervoor open mag staan om hulp te ontvangen.  Nu ik na een hele poos terugkijk, zie ik vanwaar ik kom en waar ik nu sta, wat er allemaal positief is veranderd, getransformeerd en ben ik héél tevreden. 

Waarom ik het traject aanraad aan anderen

Ik zou het zeker aanraden aan andere mensen omdat het een zachte, toegankelijke manier is om jezelf beter te leren kennen, dichter te komen bij wie je bent. En ook al twijfel je in het begin, zeker niet opgeven, het effect komt geleidelijk aan tot uiting, het is een actief proces. 

Vicky is een hele lieve, warme persoon die je helemaal jezelf laat zijn en je de nodige ruimte geeft. En je hoeft helemaal geen tekentalent te zijn of creatief. Alles kan en mag en helpt je. 

Wat ik geleerd heb

Het leven is te kostbaar om je te laten leven! Door dicht bij jezelf te komen en je eigenheid, durf je ook authentieker in het leven te staan, wat anderen ook denken en beweren. Het heeft effect op jezelf en zo ook op de anderen rondom jou. Doen dus! https://www.art-de-vivre.org/

0
Would love your thoughts, please comment.x
Scroll naar boven

Gratis Scangesprek aanvragen

Jouw gegevens uit het contactformulier worden enkel gebruikt om je vraag te beantwoorden of om te voldoen aan je verzoek. Indien je het hokje hebt aangevinkt worden je gegevens gebruikt in het mailsysteem.

Meer informatie vind je in de privacyverklaring.