Missie & Visie Dichter bij Jezelf

Ondernemen met vallen & opstaan

Als Creatief Business Coach in persoonlijke ontwikkeling leer ik eigenzinnige ondernemers en start-ups ontspannen ondernemen met vallen en opstaan, keuzes maken vanuit intuïtie en naar buiten komen met zichzelf, vanuit hun authenticiteit. Zodat je je hoogste potentieel gaat ( her) ontdekken en je droombedrijf  gaat realiseren.

Coaching van de twijfel in je relatie tot jezelf terugvinden na de relatiebreuk

Als ondernemer zit je wel vaker met stress en dit neem je bewust of onbewust mee naar huis. Wat invloed heeft op je gezin: je partner en kinderen maar ook in relatie tot je familie en je sociaal leven. 

Bij Dichter bij Jezelf leer je je gedrag te observeren naar de ander toe en ga je inzien welke patronen zich herhalen vanuit de kindertijd en hoe je deze projecteert op de ander. 

Met de relatiecoaching begeleid ik je van de twijfel in je relatie tot jezelf terugvinden na de relatiebreuk zodat je anders omgaat met je emoties en ruzie  gaat voorkomen waardoor er weer rust in huis is waardoor je ook je bedrijf vanuit ontspanning gaat leiden.

Coaching in persoonlijke ontwikkeling vanuit een dieper niveau

Daarnaast begeleid ik werknemers die willen heroriënteren in hun bestaande job en op zoek zijn naar zichzelf, zodat ze op korte tijd inzicht krijgen in hun probleem en knopen doorhakken, weer gelukkig zijn en hun dromen najagen. 

Kortom; coaching in persoonlijke ontwikkeling op een dieper niveau door te gaan kijken naar de rode draad in je carrière verleden zodat belemmerende patronen gericht worden aangepakt vanuit de kern. Hierbij wordt er ook rekening gehouden met verwikkelingen in de thuissituatie die mogelijk een invloed hebben op de werkvloer.

Een beter contact met jezelf en de omgeving

Mijn missie is verbinding brengen in de samenleving door de mens in contact te brengen met zijn/haar talenten zodat dat ze met plezier gaan werken, een beter contact hebben met hun familie en daarnaast ook een boeiend sociaal leven hebben.

Bij Dichter bij jezelf leg ik de link tussen creativiteit en persoonlijke ontwikkeling en wil ik ervoor zorgen dat we met zijn allen weer gaan genieten van het leven, meer rust toelaten en opnieuw voluit gaan leven.

Met de coaching en workshops van Dichter bij Jezelf, wil ik zelfreflectie stimuleren en bijdragen aan een positievere en gezondere en duurzame samenleving die gebaseerd is op een liefdevolle communicatie met jezelf en de ander.

Je kan bij mij terecht voor relatie-, carrièrecoaching en talentontwikkeling

Over Vicky

Ondersteboven kijk

Als kind had ik al een omgekeerde kijk op de wereld. 

Ik was maar “een rare “ , want ik had overal een heel ander idee over en daar werd ik wel vaker op afgewezen. Ik was een kind met veel fantasie en dan heb je steeds het gevoel dat je anders bent dan alle anderen. 

“Doe eens normaal”, kreeg ik dan te horen.

Op latere leeftijd ging ik opzoek naar mezelf en ontdekte ik dat dat “ anders zijn” nu net datgene is waarom je bij mij moet zijn. Als jij vastloopt op de moeilijke kruispunten van je leven ben ik daar om je nieuwe wegen te laten zien. Zodat er een wereld voor je opengaat.

Ik nodig jou uit om halt te houden en met andere ogen in de spiegel te kijken naar jezelf en naar de wereld. En daarnaast te gaan kijken in drie richtingen: Waar je vandaan komt, waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Met al je dromen en ik laat je zien hoe je ze nu al kunt waarmaken, in kleine stappen. Ik wijs jou de weg naar voluit leven, want in elke beperking zit een mogelijkheid om er anders mee om te gaan.

Het laatste woord

Als tiener had ik altijd een grote mond en werd mij verteld om te zwijgen. “Gij moet altijd het laatste woord hebben”. Datgene waar je op afgewezen word is vaak je grootste talent. Ik heb iets met woorden en ben altijd alert op woordspelingen.

Tijdens coaching-sessies zijn de zinnen die je uitspreekt heel erg van belang. In de letterlijke betekenis van wat je zegt zit vaak het inzicht van datgene waar je op vastloopt. Mijn lichaam geeft dan ook vaak aan als ik moet doorvragen op wat je zegt, waardoor we snel bij de kern van het probleem komen.

Symbolenvertaler

De signalen die je pad kruisen brengen je vaak op de juiste weg. Ik heb vaak ervaren dat “toeval ” niet bestaat. Door daar bewust van te worden ga je zien dat mensen en gebeurtenissen niet zomaar op je pad komen maar dat ze je meer komen vertellen dan je denkt.

Onbevooroordeeld

Zelfs mensen die mij niet kennen vertellen mij spontaan hun kwetsbaarste verhalen. Je mag voor mij zitten en gelijk welk verhaal toevertrouwen, ik zal het nooit veroordelen en je aanzetten om ten alle tijden jezelf te blijven.

Kus mijn gat!

Ik heb altijd al een “ kus mijn gat-houding” gehad. Ik was best wel eigenzinnig. Ik luisterde wel naar wat er mij gezegd werd maar deed altijd mijn eigen goesting. “Als gij iets in uwe kop hebt, dan gaat ge ervoor” , dat was niet altijd vreedzaam bedoeld… maar dat maakt wel dat ik een grote wilskracht heb om mijn dromen niet enkel na te jagen, maar ze ook te realiseren, los van wat iedereen ervan vind. Ik zeg vaak: “Het zal mij worst wezen“ wat de ander ervan vindt. 

Ik volg liever mijn eigen maatstaven dan dat ik de wereld wil tevreden stellen. Dat maakt ook dat ik jou kan blijven motiveren om je talenten te ontwikkelen.

Ik pleit voor eigenzinnigheid, het is altijd belangrijk dat je doet wat juist voelt voor jou.

 

Wie ben jij?

Je hebt nog dromen en je wil graag een eigen business starten om bij te dragen aan een mooiere , gezondere en duurzame samenleving.

Enkele voorbeelden:

  • Je hebt iets met muziek en je wil hiermee mensen raken
  • Je hebt iets te vertellen maar op een podium gaan staan is je grootste angst en die wil je graag overwinnen.
  • Je wil een boek schrijven maar je vraagt je af of datgene wat je wil vertellen wel interessant genoeg is
  • Je bent goed in fotografie maar je denkt dat je daar nooit een verschil mee kan maken omdat je niet genoeg gelooft in jezelf.
  • Je bent coach en je wil met je praktijk mensen begeleiden naar meer geluk.
  • Je bent heel creatief en je wil datgene wat je gefabriceerd hebt aan de man brengen.
  • Je wil mensen begeleiden naar een gezondere levensstijl.
  • Je relatie staat je ondernemersdroom in de weg en je wil leren om bij jezelf te blijven ondanks het gebrek aan steun van je partner.

Kortom, Je hebt altijd het gevoel gehad dat je anders bent waardoor je denkt dat je niks te bieden hebt. Maar je denkt bij jezelf; ” wie zit er nu op mij te wachten?”