Over Vicky - Dichter bij Jezelf Coaching in persoonlijke ontwikkeling
Over Vicky Ven

Over Vicky Ven

Ondersteboven kijk

Als kind had ik al een omgekeerde kijk op de wereld. 

Ik was maar “een rare “ , want ik had overal een heel ander idee over en daar werd ik wel vaker op afgewezen. Ik was een kind met veel fantasie en dan heb je steeds het gevoel dat je anders bent dan alle anderen. 

“Doe eens normaal”, kreeg ik dan te horen.

Op latere leeftijd ging ik opzoek naar mezelf en ontdekte ik dat dat “ anders zijn” nu net datgene is waarom je bij mij moet zijn. Als jij vastloopt op de moeilijke kruispunten van je leven ben ik daar om je nieuwe wegen te laten zien. Zodat er een wereld voor je opengaat.

Ik nodig jou uit om halt te houden en met andere ogen in de spiegel te kijken naar jezelf en naar de wereld. En daarnaast te gaan kijken in drie richtingen: Waar je vandaan komt, waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Met al je dromen en ik laat je zien hoe je ze nu al kunt waarmaken, in kleine stappen. Ik wijs jou de weg naar voluit leven, want in elke beperking zit een mogelijkheid om er anders mee om te gaan.

Ondersteboven kijk

Kus mijn gat!

Ik heb altijd al een “ kus mijn gat-houding” gehad. Ik was best wel eigenzinnig. Ik luisterde wel naar wat er mij gezegd werd maar deed altijd mijn eigen goesting. “Als gij iets in uwe kop hebt, dan gaat ge ervoor” , dat was niet altijd vreedzaam bedoeld… maar dat maakt wel dat ik een grote wilskracht heb om mijn dromen niet enkel na te jagen, maar ze ook te realiseren, los van wat iedereen ervan vind. Ik zeg vaak: “Het zal mij worst wezen“ wat de ander ervan vindt.

Ik volg liever mijn eigen maatstaven dan dat ik de wereld wil tevreden stellen. Dat maakt ook dat ik jou kan blijven motiveren om je talenten te ontwikkelen.Ik pleit voor eigenzinnigheid, het is altijd belangrijk dat je doet wat juist voelt voor jou.

Onbevooroordeeld

Symbolenvertaler

De signalen die je pad kruisen brengen je vaak op de juiste weg. Ik heb vaak ervaren dat “toeval ” niet bestaat. Door daar bewust van te worden ga je zien dat mensen en gebeurtenissen niet zomaar op je pad komen maar dat ze je meer komen vertellen dan je denkt.

Onbevooroordeeld

Zelfs mensen die mij niet kennen vertellen mij spontaan hun kwetsbaarste verhalen. Je mag voor mij zitten en gelijk welk verhaal toevertrouwen, ik zal het nooit veroordelen en je aanzetten om ten alle tijden jezelf te blijven.

Het laatste woord

Als tiener had ik altijd een grote mond en werd mij verteld om te zwijgen. 

“Gij moet altijd het laatste woord hebben”. Datgene waar je op afgewezen word is vaak je grootste talent. Ik heb iets met woorden en ben altijd alert op woordspelingen.

Tijdens coaching-sessies zijn de zinnen die je uitspreekt heel erg van belang. In de letterlijke betekenis van wat je zegt zit vaak het inzicht van datgene waar je op vastloopt. Mijn lichaam geeft dan ook vaak aan als ik moet doorvragen op wat je zegt, waardoor we snel bij de kern van het probleem komen.

Over Vicky

Wie ben jij?

Herken je dit? Je heb altijd het gevoel gehad dat de ooievaar je aan het verkeerde huis heeft afgezet. Het gevoel dat je het zwarte schaap van de familie bent, het lelijke eendje dat nergens bijhoorde. Je bent altijd een dromer geweest. Je hebt een andere kijk op de dingen en dat werd nooit geapprecieerd. Je familie vond dat je maar beter rechten kon studeerde maar jij wilde creatief bezig zijn of heel andere dingen. Wel, zal ik je iets verklappen? Het zijn net diegenen die er nooit bij horen die de kwaliteit hebben om net die verandering teweeg te brengen in de samenleving die nodig zijn.

Je hebt nog dromen en je wil graag een eigen business starten om bij te dragen aan een mooiere , gezondere en duurzame samenleving. Jij wil met wat je doet een verschil maken op grote of kleine schaal. 

Kortom, Je hebt altijd het gevoel gehad dat je anders bent waardoor je denkt dat je niks te bieden hebt. Maar je denkt bij jezelf; ” wie zit er nu op mij te wachten.”

Scroll naar top